Чланице Кола српских сестара у Епархијском дому најмлађима уручиле празничне пакетиће

Поводом Српске нове године, чланице Кола српских сестара у Крагујевцу су, у Епархијском дому Саборне цркве, поделиле више од 100 пакетића деци из социјално угрожених породица.

Свој хуманитарни рад наставиће већ 27. јануара, на Светог Саву.

Коло српских сестара у Крагујевцу је прирпемило око 150 празничних пакетића, па су малишани и ове године обрадовани за Српску нову годину.

Уочи Нове године, чланиоце Кола су празничне пакетиће уручиле малишанима који се лече у Универзитетском клиничком центру, а организовале су индивидуалну поделу пакетића и пакета хране социјално угроженим грађанима.

У Колу кажу да има око 400 социјалних карти, а да је пакете хране со сада добило око 70-ак суграђана.

Са хуманираним радом настављају већ крајем јануара.  

Истог дана, 27. јануара, чланице Кола одлазе и у Геронтолошки центар, где се, уз воће и колаче, друже са старијим суграђанима, уз традиционалне поклоне – књиге, часописе и вунене чарапе.  

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *