У току опремање тактилног кабинета у „Искри“

Центар за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом, које функционише у саставу Спортског привредног друштва Раднички“, ускоро би требало да добије тактилни кабинет.

Слепе и слабовиде особе на располагању ће имати рељефне карте и друга помагала, чиме ће бити унапређена настава у инклузивном образовању.

Спортско привредно друштво Раднички, које управља Центром за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“, препознало је значај и подржало оснивање тактилног кабинета.

Уз помоћ рељефних карата и других помагала, која ће се наћи у кабинету, биће унапређено образовање слепих и слабовидих ученика.

Направљени су први кораци ка опремању тактилног кабинета у Центру „Искра“ где ће слабовиде особе на располагању имати више рељефних карата и геометријских предмета.

Уз помоћ Војно-географског института из Београда, за сада су набављене две рељефне карте Србије и Црне Горе и некадашње Југославије.

У „Искри“ кажу да ће опремањем тактилног кабинета бити знатно унапређена настава географије, математике, физике и хемије у инклузивном образовању.

По томе је крагујевачка установа, која има велике потенцијале за наставу физичке културе особа са инвалидитетом, јединствена у Србији.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.