Црвени крст важна карика у борби против корона вируса

Градска организација Црвеног крста Крагујевац током 2020.године, представљала је важну карику у борби против корона вируса.

Очување здравственог и социјалног система у време, и по укидању ванредног стања допринело је, да се Крагујевчани осећају сигурније.

Предходне године највећа пажња била је усмерена на пружање помоћи деци, особама са инвалидитетом и старијима током периода изолације.

Волонтерима и запосленима у хуманитарној организацији Црвеног крста Крагујевац, нису стране ванредне околности и брига за друге.

Пандемија Ковида 19, само је једна у низу непредвиђених ситуација у којима је пружена помоћ најосетљивијим категоријама становништва на подручју Крагујевца и Шумадијског управног округа.

У току  2020.године поред стандардних активности, народне кухиње која је радила без прекида, организоване су многобројне акције  давања крви, програм бриге о оболелима од деменције и Алцхајмерове болести, као и низ пројеката социјално образовног карактера.

Према речима Невенке Богдановић, 2020.година била је једна од оних које ће се памтити по исказаној хуманости и поновом зближавању кроз племените гестове који су се могли видети на сваком кораку у локалној средини.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *