Разрешен директор ЈП „Урбанизам“, за в.д. директора именована Весна Јовановић Милошевић

Директор Јавног предузећа „Урбанизам“ Крагујевац, Драган Дунчић, разрешен је са те функције, на данашњој, четвртој по реду седници Скупштине града, која је заказана по хитном поступку.

Иницијативу за Дунчићеву смену локалном парламенту је упутило Градско веће, на основу предлога Надзорног одбора ЈП „Урбанизам“, који је, како је наведено у образложењу, уочио неправилности у његовом раду.

За вршиоца дужности директора овог предузећа, одлуком већине одборника, именована је Весна Јовановић Милошевић, дипломирани инжењер архитектуре из Крагујевца, која је у „Урбанизму“ запослена од 2000. године.

Надзорни одбор Јавног предузећа „Урбанизам“ Крагујевац је крајем новембра прошле године упутио Градском већу предлог за разрешење директора Драгана Дунчића, пре истека периода на који је именован, због, како је образложено, уочених неправилности у његовом раду.

Веће је, након тога, Дунчићу оставило законски рок од 20 дана да се изјасни о том предлогу, а потом је, разматрајући његово изјашњење, утврдило да су наводи и чињенице из предлога Надзорног одбора основане и донело одлуку о његовој смени.

Опозициони одборници поставили су питање хитности разрешења директора „Урбанизма“, с обзиром на то да је седница Скупштине града, како су навели, заказана на током божићних празника, и затражили од градске власти да наведе тачне разлоге Дунчићеве смене, уз конкретне чињенице.

Изнете су и похвале на рачун рада овог предузећа, за које је речено да је једнo од најуспешнијих на локалу.

Како након разрешења директора „Урбанизма“ не би дошло до дисконтинуитета у функционисању овог предузећа, на данашњој седници Скупштине града, на предлог Одборничке групе Српске напредне странке, именован је в. д. директора „Урбанизма“.

Ту функцију у периоду до годину дана обављаће Весна Јовановић Милошевић, дипломирани инжењер архитектуре из Крагујевца, која је у овом предузећу запослена од 2000. године.

Седници Скупштине града Крагујевца по хитном поступку претходиле су консултације председника градског парламента Мирослава Петрашиновића са шефовима одборничких група.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

One thought on “Разрешен директор ЈП „Урбанизам“, за в.д. директора именована Весна Јовановић Милошевић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *