Дан демократске културе у ОШ „Драгиша Луковић Шпанац“

Кроз пројекат „Квалитетно образовање за све”, у основној школи „Драгиша Луковић Шпанац“ се говорило о родној равноправности.

Ученици свих разреда су, кроз различите пројекте и радионице, приказали како се бране демократска права и на који начин треба вредновати различитости.

Циљ пројекта је подизање квалитета образовања у Србији, кроз примену антидискриминаторских приступа, као и подизање свести наставника, ненаставног особља, учениика и локалне заједнице о инклузији, дискриминацији и насиљу у школама.

Кроз радионице свих секција ове школе и организоване интерактивне садржаје са наставницима, ученици су показали колико је битна родна равноправнсост, али и подсетили да су кроз српску историју, управо жене биле покретачи и оснивачи појединих професија.

Основна школа „Драгиша Луковић Шпанац“ једина је образовна установа у Крагујевцу која је учествовала у пројекту Савета Европе „Квалитетно образовање за све”.

Пројекат је активан  од 2019. године.

Председница Савета за родну равноправснот града Крагујевца, Гордана Дамњановић, наглашава да је од великог значаја да се деца од најранијег узраста информишу о овој теми.

Током обележавања Дана демократске културе, ова образовна установа прославила је и Дан школе, пригодним културно-уметничким програмом који је припремила глумачка секција.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *