Представа пиротског театра на 58. Фестивалу „Јоаким Вујић“

Комадом Народног позоришта Пирот „Све несрећне породице личе на срећне породице“ настављен је 58. Фестивал „Јоаким Вујић“ у Крагујевцу.

Реч је о документарној фикцији о самоубиству у адолесценцији.

Ауторски пројекат необичног наслова „Све несрећне породице личе на све срећне породице“, редитеља Патрика Лазића и драматуршкиње Милене Деполо, бави се мрачним странама породичног живота.

Тема која се нашла у фокусу ауторског тандема везана је за феномен самоубистава адолесцената, а представа пиротског театра започиње као уобичајена позоришна, такозвана читаћа проба.

Представа народног позоришта Пирот делује као лична, искрена исповест, узбудљива и потресна, али поставља и многа питања.

Поред Александра Радуловића, у представи играју Александра Стојановић, Милица Филић, Данијела Ивановић и Александар Алексић. Иако екипа на сцени није бројна, комад није било лако радити.

Крагујевачки Фестивал професионалих позоришта Србије „Јоаким Вујић”, 58. по реду, завршава се у суботу, 14. маја представом Народног позоришта Ужице, Свињски отац, која ће бити изведена у част награђених.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *