Дан Отворених врата на ПМФ-у

На Природно математичком факултету у Крагујевцу организован је Дан отворених врата.

Будућим заинтересованим студентима за образовање на неком од студијских програма овог факултета, професори су представили могућност и предности образовања на катерама за математику, информатику, физику, хемију, биологију и екологију.

Будући кандидати за студије на неком од студијских програма ПМФ-а, односно матуранти средњих школа и гимназија могли су да се упознају са радом Природно математичког факултета.

Занимљиво је да су пристигли матуранти из градова централне Србије, који су већ имали почетне и основне информације о крагујеавчком факултету.

Предавачи ПМФ-а студентима су представили и наставни програм на смеровима, уводили су их у кабинете Института и одговарали на сва питања које су будући бруцоши имали у вези организације наставе.

На Инстутуту за информатику и математику владало је велико интересовање, тако да су у неколико група организоване презентације.

Младе будуће програмере нарочито привлаче иновативни програми који су прилагођени гејминг индустрији, најбрже растућој  дисциплини.

Природно-математички факултет у Крагујевцу се непрестано развија и представља једну од водећих чланица Универзитета у Крагујевцу.

На основу резултата научно-истраживачког и педагошког рада својих наставника и сарадника, сврстава се у ред водећих факултета у Србији, са веома развијеном међународном сарадњом.

Држава Србија преко свог Министарства просвете и науке даје велику подршку и помоћ развоју Природно-математичког факултета и целог Универзитета.

Град Крагујевац такође интензивно помаже развој свог Универзитета.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *