Данас је Светски дан заштите животне средине

Светски дан заштите животне средине обележава се данас, а према речима стручњака, еколошки проблеми у Србиjи се решаваjу кроз активности отклањања отпада, инвестирање у фабрике пиjаћих вода и прелазак на незагађуjуће енергенте.

Oваj датум обележава се традиционално сваке године у више од 140 земаља с циљем да се укаже на значаj очувања животне средине и квалитета живота.

Подсекретарка Покраjинског секретариjата за урбанизам и заштиту животне средине, Бранкица Tабак каже за Танјуг да заштита животне средине ниjе локално питање и да су све земље у обавези да заjедно решаваjу проблеме у тоj области jер реке, небо и ваздух припадаjу свима.

Oна jе додала да се о еколошким питањима говори више него у претходном периоду као и да су предузете конкретне мере у решавању проблема.

„Kонкретно се решаваjу питања загађења, гашење котларница на мазут и прелазак на незагађуjуће енергенте, финансирање проjектно-техничке документациjе, као и изградње пречистача отпадних вода, инвестирање у фабрике пиjаћих вода“, каже Tабак.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.