Дани чешке културе у Крагујевцу 2018.

Поводом манифестације „Дани чешке културе у Крагујевцу 2018“ у Скупштини града организован је пријем за амбасадора Републике Чешке у Србији Томаша Кухту.

Пријему су присуствовали и чланови Удружења српско – чешког пријатељства из Крагујевца

На пријему у Свечаном салону Градске управе председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић упознао је амбасадора Републике Чешке Томаша Кухту о историји града Крагујевца и великом јубилеју који наш град прославља ове године.

Крагујевац је први град у Србији који је новопостављени амбасадор Чешке посетио ван Београда.

Посета Томаша Кухта представља наставак добре сарадње и пријатељских односа који већ постоје између два народа и две земље .

Повод пријема који је организован у Скупштини града било је отварање манифестације Дани чешке културе у Крагујевцу 2018. у организацији Удружења српско – чешког пријатељства које у нашем граду постоји већ четири године.

Манифестација која се традиционално одржава у нашем граду свечано је отворена у Народној библиотеци Вук Караџић биографско документарном изложбом под називом “Херман Август Мајнерт – пионир српског здравства”.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.