Дани Српске у Србији – делегација из Прњавора у Крагујевцу

У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“, делегација Скупштине општине Прњавор борави у Крагујевцу.

Гости из Српске данас су положили венце крај споменика Успење, а присуствовали су и14. риболовном купу ратних војних инвалида, који је одржан на језеру Гружа.

За делегацију из Прњавора у Градској управи организован је пријем.

Сарадњу града Крагујевца и општине Прњавор из Републике Српске започеле су две борачке организације.

Већ дуги низ заједно раде на пројектима у области борачке и инвалидске заштите, организују размену ученика и студената, а успостављена је и привредна, културна и спортска сарадња.

Током боравка у Крагујевцу Борачка организација и делегација општине Прњавор, Удржења ратних војних инвалида Крагујевца и Србије, припадници Војне полиције, положили су венце крај споменика Успење.

Чланови делегације Скупштине општине Прњавор из Републике Српске присутвовали су и 14. риболовном купу ратних инвалида на језеру Гружа, који је организовало Удружење ратних војних инвалида и породица палих бораца Србије.

Гости су подсетили да општина Прњавор има изражену предузетничку традицију, а да је на локалним самоуправама да подрже спајање привредника ова два града.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *