Дигитална платформа „Буди део плана“ почела са радом

Дигитална платформа „Буди део плана“, путем које заинтересовани могу да добију информације о изменама планских докумената на територији града Крагујевца, почела је са радом.

Апликација је развијена у циљу подизања транспарентности израде просторних и урбанистичких планова и благовременог информисања грађана и привредних субјеката.

Платформа „Буди део плана“ пружа могућност грађанима и привредним субјектима да се информишу, односно добијају обавештења о изменама планских докумената и електронским путем поднесу евентуалне приговоре.

Апликација је развијена за потребе града Крагујевца, који је изабран за прву локалну самоуправу у којој ће ова платформа бити тестирана. 

Платформа је развијена у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој и Географским факултетом у Београду, а носиоци овог пројекта сагласни су у оцени да је недостатак транспарентности кључни проблем у урбанистичком планирању.

Ово је, како наводе, пут да грађани стекну веће поверење у рад локалне администрације, али и да се убрза израда просторних и урбанистичких планова и остваре велике уштеде.   

Пробни период за тестирање платформе траје до маја, а намера града Крагујевца је да она након тога остане у функцији, као део јединственог националног система еПростор, за чије се успостављање залаже НАЛЕД.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *