Хуманост за ветеране

У организацији Удружења бораца Шумадије, у суботу је у просторијама трансфузије у Клиничком центру Крагујевац, одржана велика акција добровољног давања крви.

Ова драгоцена течност прикупљена је за потребе бораца ветерана и ратне војне инвалиде из ратова од 1990 до 1999 године.

Основни задатак Удружења бораца Шумадије, који су себи поставили, је да што ефикасније и правовремено прикупе драгоцену течност, за потребе лечења бораца ветерана и ратне војне инвалиде из ратова од 1990 до 1999 године.

У данашњој великој акцији добровољног давања крви која је организована у просторијама трансфузије у Клиничком болничком центру Крагујевац, прикупљено је 32 јединице крви.

Ово удружење већ трећу годину за редом традиционално организује акцију добровољног давања крви, а сваке године се прикључују и удружења из других градова Србије. Основали су клуб давалаца крви, али и своју банку крви.

Удружење се, поред организовања акција добровољног давања крви, бави и хуманитарним радом, па је у овој години поделило, тону и по хране социјално угроженим члановима.

У Центру за трансфузију крви, Клиничког центра Крагујевац, сазнајемо да недостаје А позитивна и нулта позитивна група, па је упућен позив грађанима да се одазову.

Иначе, 4. децембра акцију добровољног давања крви организује Медицински факултет, а 7. децембра Машински.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *