Ђурђевдански концерти ”пресељени” на мале екране

У оквиру Дана града Крагујевчани су могли да погледају концерте Градског камерног оркестра Шлезингер и Данице Крстић као и наступ крагујевачких акордеониста. 

На Радио телевизији Крагујевац могли су да чују и Народни оркестар Абрашевић, и њихове песме из различитих крајева Србије.

Центар за неговање традиционалне културе ”Абрашевић” преко двадесет година учествује у обележавању Дана града.

Сваке године традиционално одржавао се Ђурђевдански фолклорни маратон, на тргу код Крста, дефилеом учесника од Великог парка кроз Главну улицу до сцене .

Учествовала су бројна културно уметничка друштва из града и околине.

То је ове године изостало али ипак представили су и ове године свој народни оркестар уз учешће вокалних солиста, са музиком из различитих крајева Србије.

Музички центар Крагујевац који традиционално организује Ђурђевдански концерт поводом Дана града, и поред новонастале ситуације побринуо се да Крагујевчани не остану без музичког дела програма.

Организовали су концерт где је наступила Даница Крстић, камерни оркестар Шлезингер, а представио се и крагујевачки академски оркестар Акордеониста.

Народна библиотека ”Вук Караџић” представила је живот и стваралштво Драгне Јовановић, не толико познате Крагујевчанке, која је прва страна држављанка добитница вредне награде на Универзитету у Женеви.

Ова књижевница никада није престајала да пише, па се зато за Драгу Јовановић може рећи да заслужује не само да буде уписана у књижевни лексикон града, већ и да се њоме треба позабавити са аспекта науке о књижевности.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *