До еУправе и преко мобилне апликације

Циљ пројекта еУправа – стуб добре управе, који у Крагујевцу са више од 10 хиљада долара финансира Влада Швајцарске у оквиру програма Свис про, је да се ојача капацитет локалне самоуправе у области електронске управе.

Дигитализација је одавно заживела у свету, а едукација у области електронских знања полако се развија и у нашој земљи.

Усавршавањем података обављање посла у електронском облику условиће бржи и ефикаснији рад служби које раде са грађанима, а како би се избегле непотребне гужве на шалтерима, или огромна администрација и папирологија које изискују и време и новац.

Како би се што боље и ефикасније са електронским подацима сналазили градски службеници али и грађани неопходна је едукација у области eУправе.

Значај дигитализације је одавно препознат у свету, а нови светски трендови у овој области све више се примењују у Србији.

У Градској управи за развој наводе да ће у наредном периоду настојати да створе добре услове за употребу информационих технологија за све грађане Крагујевца, са посебним акцентом на особе са инвалидитетом.

Та категорија становништва, као и остале рањиве групе, моћи ће на лакши и једноставнији начин да приступа електронским сервисима услуга које нуди град Крагујевац.

еУправа града Крагујевца је, у сарадњи са НАЛЕД-ом, значајно проширила сет својих услуга у Услужном центру градске управе.

Најављена је и нова апликација, па ће преко мобилних телефона грађани бити у прилици да користе већи броја сервиса услуга које нуди локална самоуправа, а за које је до скоро био потребан већи ниво знања у области информационих технологија.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *