Дуборез, сликана свила, ручна ткања на “Ђурином етно дану”

Испред куће Ђуре Јакшића у Крагујевцу, организована је манифестација „Ђурин етно дан“.

Крагујевчани су имали прилику да погледају уникатне предмете уметника како из Крагујевца тако и из других градова Србије и иностранства.

Носилац овог пројекта је Ткачка радионица Горјанац уз подршку Министарства телекомуникација, трговине и туризма, града Крагујевца и Народне библиотеке „Вук Караџић“.

„Ђурин етно дан“ је манифестација која је намењена очувању традиције и нематеријалне културне баштине, са циљем да прикаже нашим суграђанима најлепше експонате дубореза, сликане свиле, ручног ткања, веза, осликаних медењака са руским мотивима као и двојезичких антологија.

Заједнички циљ кустоса, учесника и организатора је да Ђурин сокак постане место пуно уметности, музике и мерака попут Скадарлије у Београду.

Овом приликом приређен је и културно уметнички програм.

Звуци фруле Милинка Ивановића и глумачки приказ глумца Саше Пилиповића, улепшали су Ђурин етно дан у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *