Eдукацијa децe и младих о савременом плесу

Пројекат едукације намењен деци и младима о савременом плесу “Музеј плеса” одржан је у Крагујевцу у организацији Станице сервис за савремени плес из Београда.

Дводневни програм реализован је у плесној школи “Аплауз” где је одржано предавање о историји плеса, као и представа инспирисана кореографијом.

Пројекат „Музеј плеса“ подржало је Министарство културе и информисања и један је од победника конкурса Центрифуга за 2018. годину.

Предавање “Историја плеса у 10 датума” део је образовног програма који се базира на плесу као уметност током 20. и 21. века.

Настао у сарадњи са Француским институтом у Србији и Кореографским центром из Тулуза уз подршку Министарства културе и Министарства спољних послова Републике Француске реализује се неколико српских градова.

Предавање прати и представа која се одиграва унутар инсталације инспирисане историјом плеса и кореографије, представља музеј у малом.

Плес није само једна од уметности. Неодвојив од људи, настао пре развоја писане речи, као социолошки феномен проучава се вековима.

Овај програм је иначе део пројеката за развој плесног позоришта за децу и младе Генератор реализованог 2015. године. Наишао на позитивне реакције деце, васпитача и родитеља на простору бивше Југославије.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *