Едукација у спорту и након завршетка играчке каријере

Спортско привредно друштво „Раднички“ и Атлетски клуб „Маратон КГ“ потписали су уговор о сарадњи са „Спортском академијом“ из Београда, коју води наш прослављени атлетичар Леон Лукман.

На овај начин, крагујевачки спортисти имаће прилику да се едукују и остану у спорту након завршетка играчке каријере.

Спортско привредно друштво „Раднички“ и Атлетски клуб „Маратон КГ“ успоставили су сарадњу са Високом школом струковних студија „Спортска академија“ из Београда.

Ова образовна установа, која је основана 1996. године, акредитована је као референтни центар Међународног олимпијског комитета за стручно оспособљавање тренера.

Један од оснивача и генерални менаџер „Спортске академије“ је Леон Лукман, наш прослављени атлетичар.

Иницијатор потписивања споразума био је Ненад Луковић из Атлетског клуба „Маратон КГ“. На овај начин крагујевачким спортистима пружа се могућност да стичу нова знања и остану у спорту као тренери.

Спортско привредно друштво „Раднички“ окупља око 550 дечака и девојчица којима пружа бесплатну помоћ у учењу. Споразумом са Спортском академијом из Београда крагујевачки спортисти добили су још једну могућност за едукацију.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *