Економски оснажено 60 жена

Град Крагујевац у сарадњи са Европском унијом у протеклих пет месеци спровео је пројекат „Кључни кораци ка родној равноправности“.

Кроз десет тематских радионица са 60 жена из рањивих група на економском оснаживању и развоју њихових прдузетничких вештина радили су стручњаци – психолози, социјални радници и економисти. Вредност пројекта је 500 хиљада динара.

Десет тематских радионица за оснаживање и подршку женама жртвама породичног насиља, самохраним мајкама, женама са инвалидитетом, али и онима које нису ангажоване кроз институције или удружења, одржано је у оквиру пројекта „Од рањиве жене, до јаке предузетнице“.

Циљ пројекта је био да се скрене пажња на жене жртве насиља, на дискриминацију особа са инвалидитетом и на то да у структури незапослених има више жена него мушкараца.

Поред корисница услуга Центра „Кнегиња Љубица“, Сигурне куће и жена из градских социјалних удружења и удружења особа са инвалидитетом, могућност учешћа имале су и припаднице лепшег пола које нису ангажоване кроз институције.

Радионице из области предузетништва подржала је локална самоуправа у сарадњи са Националном службом за запошљавање, кроз едукацију и информисање о започињању сопственог посла.

Циљ је био да се кроз све те активности добије оснажена жена, способна да покрене сопствени бизнис.

Пројекат је подржала Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији, у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“, а финансиран је са пола милиона динара, средствима Европске уније.

У спровођењу програма учествовали су град Крагујевац, Комисија за родну равноправност, Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ и Асоцијација пословних жена „Визија“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *