Енергетика урадила редовни ремонт филтерских постројења котлова 3 и 4

Како би се смањило аеро-загађење у граду, Енергетика је урадила ремонт филтерских постројења котлова 3 и 4 који раде на угаљ.

У крагујевачкој топлани кажу да је у оквиру објекта Застава, на матичној локацији, за наредну годину у плану је замена и уградња новог котловског постројења на природни гас.

Обавезан део припреме за почетак нове грејне сезоне чини и редовни ремонт филтерских постројења котлова 3 и 4, који раде на угаљ.

То значи да се у оквиру постројења Застава на матичној локацији, ради пречишћавање димних гасова од чврстих материја, односно пепела.

У Енергетици наглашавају да настоје да раде у законом предвиђеним нормама, па се сваке године, како би се смањило аеро-загађење, издвајају значајна средства за ремонт електростатичких филтера.

На постројењу за производњу топлотне енергије на матичној локацији потребно је заменити котлове на угаљ котловима који користе гас као гориво.

О избацивању угља из процеса производње топлотне енергије причало се још од краја деведесетих година прошлог века када је започета гасификација Крагујевца, али су се тек сада створили услови да се овај велики посао спроведе до краја.

За решење проблема потребно је између 200 и 300 милиона, који ће бити уложени у наредних пет година.

Поред Енерегтике, на ниво аеро-загађења у граду утичу и густ саобраћај и око 40 хиљада индивидуалних ложишта.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *