Евергрин заувек

Концертна сезона Музичког центра Крагујевац настављена је концертом Градског камерног оркестра Шлезингер који је уз дириговање нашег познатог композитора Војкана Борисављевића извео неке од најпознатијих песама евергрин музике.

Неко ко представља музику и филм из времена када је већина евергрин песама настало свакако је Барбара Сртрејсенд а управо њеном песмом почео је овај несвакидашњи концерт.

Након тога су уследиле песме Алане Мајлс, Стинга, Абе, Тине Тарнер које су нас подсетиле на музику осамдесетих и неко друго време, када су грамофони вртели плоче а уместо телефона смо за писање љубавних писама користили оловку и папир.

Изненађење за млађе посетиоце било је извођење нумера светских звезда данашњице као што су Бијонсе и Ред хот чили пеперс у необичном аранжману са виолинама и перкусијама.

На овај концерт дошли су старији али и млађи суграђани који нису били ни рођени када су неке од ових песама компоноване.

Оркестар који чине музичари из нашег града од 2006. године остварио је велики број целовечерњих концерата у Крагујевцу и Београду, а овог пута са вокалном солисткињом Наталијом Бабић извео је одабране композиције, несвакидашње за ову врсту инструмената.

Композитор и диригент који самим именом асоцира на шлагере и незаборавне хитове увеличао је овај догађај својим присуством и диригентском палицом уз непогрешиви темпо обликовао звук ових популарних мелодија.

Лавиринт у ноћи, назив је овог концерта у организацији Музичког центра који је обогатио музички живот Крагујевца

Свечана сала Прве крагујевачке гимназије била је премала за све љубитеље популарне и евергрин музике, што довољно говори о музичком укусу наших суграђана и колико дуго нека музика без обзира на време остаје да живи у нашим срцима.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *