Колики ће бити порез на имовину у идућој години?

Градско веће донело је одлуку о утврђивању цена пореза на имовину на територији Града Крагујевца за 2018. годину.

Колико ће грађани плаћати порез зависиће од локације, али и квадратуре простора који поседују.

Одлука којом се утврђује просечна цена непокретности доноси се сваке године до 30. новембра и праћена је објавом у Службеном гласнику.

Власници који поседују куће у екстра зони чија је површина 106 метара квадратних платиће порез за 2018 годину нешто мање од 5 и по хиљада динара.

Порез за стан у екстра зони од 55 метара квадратних износиће око 8 одсто мање у односу на прошлу годину, што је било утврђено ценом од 5,671 динар.

Грађани који поседују куће у трећој градској зони на подручју насеља Бресница и Белошевац, порез за 2018 годину платиће 28 посто мање.

Смањене су цене пореза у износу од 6 одсто за стан у другој зони у насељима Аеродром и Палилуле за стамбену јединицу од 55 квадрата, што значи да за ту површину грађани треба да издвоје 3 850 динара годишње.

Крагујевчани који поседују пословни простор у екстра градској зони квадратуре 36,63 метара квадратних требало би да на име пореза издвоје 6,746 динара годишње што је за око 6 одсто мање у односу на 2017 годину.

Од 1. јануара ове године на име пореског задужења уплаћено је 3 посто више у односу на прошлу годину, али за порез на имовину физичка лица закључно са данашњим датумом Крагујевчани још увек дугују 500 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

One thought on “Колики ће бити порез на имовину у идућој години?”

  1. U vezi sa tekstom, valjda zbog “ peglanja“ nepopularne mere i najave povećanja stope poreza na imovinu u 2018.godini , ( da li slučajno, ili namerno)NEMa podatka ko porez plaća više nago lane, to su npr. vlasnici kuća u Erdogliji u drugoj zoni… Nije baš sve tako slatko, tj. jeftinije nego lane U 2017. je skuplje za oko 700 dinara, a uz novo povećanje u 2018. biće još viši iznos, pošto se po novom,m a tako je odlučila gradska vlast, oporezuju i garaže i pomoćni objekti i šupe, biće tu još nameta i,.. Treba narodu reći kako jeste, bez friziranja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *