Европски лекари у Крагујевцу о превенцији инфаркта

Крагујевац је домаћин четвртог европског скупа „Кост акција за кардиопротекцију”, који се одржава од 13. до 15. фебруара.

Овом скупу присуствовало је око 80 здравствених радника, како из Србије тако и иностранства.

Говорило се о новим механизмима за заштиту кардиоваскулраног система од болести, са посебним акцентом на превенцији инфаркта миокарда.

Организатор скупа је декан Факултета медицинских наука проф. др Владимир Јаковљевић, који је поред проф. др Драгана Ђурића и члан „Кост акције” у Србији.

Убица број један савременог човечанства је инфаркт, који је последица неадекватног начина живота, конзумирања масне и слане хране, прекомерног коришћења алкохола и цигарета.

Осамдесеторо доктора и истраживача из иностранства и Србије говорило је о новим механизмима за заштиту кардиоваскуларног система од болести.

Посебно се дискутовало о превенцији инфаркта миокарда.

У оквиру четвртог европског скупа „Кост акција за кардиопротекцију”, као најзначајнија тема, издвојиле су се новине у лечењу ових болести.

Велики број међународних учесника говорио је о новим методама у превенцији и лечењу болести срца, крвних судова и инфаркта миокарда.

Факултет медицинских наука у Крагујевцу, у наредном периоду припрема велику Међународну конференцију интернационалне академије кардиоваскуларних наука, која ће у септембру ове године бити одржана у Крагујевцу и Врњачкој Бањи.

Том приликом, како најављују, окупиће еминентне стручњаке из читавог света.

Извештава новинарка Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *