Саздановић: Јавите се изабраном лекару код првих симптома

Од последица грипа у Крагујевцу су претходних дана умрле две жене. Директор крагујевачког Клиничког центра, проф. др Предраг Саздановић рекао је за Телевизију Крагујевац тим поводом да је имунизација најбоља превентива.

Према његовим речима, иако је рачун ове здравствене установе блокиран, Клинички центар је спреман и потпуно опремљен да све пацијенте који имају озбиљне симптоме адекватно хоспитализује и лечи.

Смртни исходи за које се претпоставља да су наступили након компликација изазваних сезонским грипом поново су актуелизовали питање благовремене имунизације.

Директор крагујевачког Клиничког центра, проф. др Предраг Саздановић наглашава да вакцине садрже антитела против грипа који је присутан у Србији и додаје

“Данас је фебруар 2019. године, у новембру 2018. апел и молбе ‘вакцинишите се против сезонског грипа’, онда када је време и када се може створити имунитет, то је прва ствар.

Друга ствар је пријавите се вашем изабраном лекару када приметите прве симптоме, немојте да чекате да се симптоми развију даље.

И трећа и најважнија ствар, у Клиничком центру Крагујевац, иако смо још увек под блокадом, смо потпуно спремни и опремљени да све пацијенте који имају озбиљне тегобе хоспитализујемо и лечимо.”

Коментаришући кашњење у исплати зарада за 119 такозваних неуговорених радника, Саздановић је потврдио да они у овом тренутку имају заостатак у исплати зарада.

„Неуговорене раднике плаћамо из сопствених прихода и новац за њих је обезбеђен.

Та средства стоје на посебном рачуну. Чека се деблокада рачуна, како бисмо могли да исплатимо њихове принадлежности” , објаснио је Саздановић.

Саздановић каже да је реч о квалитетним немедицинским радницима, за које је тренутно на снази забрана запошљавања.

Ипак, задатак менаџмента Клиничког центра у Крагујевцу је да у сарадњи са ресорним Министарством, у наредних шест месеци или годину дана пронађе начин да их ангажује као раднике ове здравтсвене установе на неодређено време, а о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање, најавио је Саздановић.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *