“FELIX” у Крагујевцу

У циљу популаризације физике, а и због великог интересовања ученика за електронику, информатику и роботику, Институт за физику Природно-математичког факултета у Крагујевцу, организује такмичење за ученике средњих школа, под називом “Феликс 2020” (FELIX 2020).

Пријава тимова за такмичење трајаће до 1. фебруара.

Такмичење за ученике средњих школа из области физике, електронике, информатике и роботике “Феликс 2020”, биће одржано 27. фебруара.

Могу се пријавити ученици који су груписани у тимове.

Сваки тим чини до 3 ученика, који водити њихов предметни наставник.

Приликом пријаве, потребно је навести пројектне задатке који ће бити приказани из области иновативних експеримената из физике и електронике, роботике и вештачке интелигенције.

Институт за физику Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу је идејни творац овог такмичења које се организује већ четири године уназад.

Из године у годину је све масовније јер се све више средњошколаца пријављује са идејама за које су уверени да ће у блиској будућности бити и реализоване.

Свим учесницима биће додељене дипломе, а за тимове са најбоље оцењеним радовима обезбеђене су и награде.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *