Формирана Женска одборничка мрежа

Потписивањем акта о удруживању конституисана је прва Женска одборничка мрежа Скупштине града Крагујевца, чији је циљ удруживање одборница из различитих политичких странака,

коалиција политичких странака и група грађана, ради унапређења родне равноправности, промоције права и положаја жена у Крагујевцу. Мрежа је окупила 28 од 29 одборница у Скупштини града.

Програмска начела између осталих су поштовање људских права и слобода без обзира на верску, расну и националну припадност, као и припадност по основу пола и рода, политичког уверења и социјалног стања, заштита и унапређивање породице и друга.

Основна начела оствариће се кроз едукацију Женске одборничке мреже и покретањем дијалога у локалној средини.

За прву координаторку која ће се мењати на сваких шест месеци изабрана је Данијела Поповић која је иницијатор оснивања Женске одборничке мреже.

Приоритети Женске одборничке мреже су веће политичко ангажовање жена, промоција женског знања, здравље жена и породице као и сузбијање насиља над женама и децом у породици.

Организовањем јавних скупова, трибина, интернет презентација оствариће јавност рада, а својом иницијативом у складу са програмским начелима и циљевима сарађиваће са политичким партијама, удружењима и другим организацијама у земљи и иностранству.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *