Град финансира пољопривредна удружења

Градско веће на данас одржаној седници, донело је одлуку о објављивању још једног јавног позива за пријаву предлога програма удружења/организација из области пољопривреде у циљу доделе средстава из буџета града за 2018. годину.

Градско веће је исту одлуку донело 23. маја текуће године, али је по објављеном јавном позиву благовремено пристигла само пријава предлога програма „Консалтинг и развој органске пољопривреде, пермакултуре и биодинамике у складу са Европским стандардима“ УНИЈЕ ЗА ОРГАНСКУ ПОЉОПРИВРЕДУ „ЕКО плус“ из Крагујевца.

Како пријава није била комплетна, Комисија је донела закључак којим предлаже Градском већу да се предлог одбије у првој фази поступка административне провере и оцене односно распише још један јавни позив.

Максимални износ средстава који може бити одобрен једном удружењу је 400. 000 динара, а само изузетно, на образложени предлог комисије која спроводи конкурс, може бити одобрен виши износ.

Крајњи рок за подношење предлога је 1. децембар 2017. године. Чланови Градског већа разматрали су и прихватили извештај о релаизацији програма рада и пројеката удуржења/организација у области социјалне и здравствене заштите за 2016. годину као и извештај о пословању ЈП Предузеће за изградњу града за период јануар – децембар прошле године.

Такође, Градско веће донело је и закључак о покретању иницијативе за израду Плана детаљне регулације „Специјализовани спортски центар Хиподром“ и „Мали Багремар“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *