Форум посвећен статусу лица у реадмисији

У организацији Удружења грађана “Стабло”, одржан је дискусиони форум, посвећен статусу лица у реадмисији, која бораве на територији Крагујевца, од септембра 2017. године.

Адвокат Канцеларије за Косово и Метохију је заинтересованим корисницима пружао потребну правну помоћ.

Циљ дискусионог форума који је био намењен повратницима, по основу Споразума о реадмисији, а који бораве на територији Крагујевца, од септембра 2017. године, био је пружање правне помоћи, од стране адвоката из Канцеларије за Косово и Метохију, како би им накнадно била издата лична документа.

Задатак Удружења “Стабло”, је да им омогући прихват и олакша укључивање у образовни, здравствени и социјални систем заштите.

Удружење Стабло успоставило је добру сарадњу, не само са локалном самоуправом, већ и са Центром за социјални рад “Солидарност”, који издаје потврду о привременој адреси, као и са Националном службом за запошљавање, а све у циљу остваривања основних људских права.

Како је најављено, Град ће у овој години посебно радити на издавању личних докумената, решавању питања смештаја, запошљавања и свих других права, која се односе на здравствену и социјалну заштиту и образовање.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *