Француска и Крагујевац настављају вишедеценијску сарадњу

Град Крагујевац има велике потенцијале за наставак сарадње са Републиком Француском кроз привреду, образовање и културу, а то су управо области за које је амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар и исказао интересовање – казао је након састанка са амбасадором и делегацијом Француске градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Између осталог, повод за долазак у Крагујевац је и отварање француског ланца спортске опереме, продавнице Декатлон.

На састанку који је трајао готово један сат, амбасадор је исказао интерсовање за инвестирање француских компанија у Крагујевцу, али и о унапређењу наставе на француском језику на крагујевачком Универзитету и средњим школама.

Амбасадор Француске је трећи сусрет са градоначелником Крагујевца оценио као веома користан за обе стране.

Град Крагујевац кроз побратимство са Градом Сиреном негује деценијске пријатељске односе са Француском.

На састанку са амбасадором ове земље било је речи о привреди, култури и образовању.

Ово је трећа посета амбасадора Француске у Србије у овој години. Амбасадор је у Крагујевац дошао са значајном делегацијом, коју су чинили представници дипломатске и Регионалне економске канцеларије Владе Француске и одељења за културу.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *