Пискарева: Између живота и смрти треба се определити за живот

На Правном факултету у Крагујевцу студентима је приказан филм „Право избораˮ, руске режисерке, Елене Пискареве, који приказује искушења пред којима се налазе труднице које размишљају о абортусу.

Блиска сарадница режисерке филма, Марина Антонова, психолог и специјалиста за предабортивне консултације, у заједничкој мисији са режисерком филма, спасиле су 20.000 деце које су труднице намеравале да абортирају.

Основна порука филма јесте да између живота и смрти треба се определити за живот.

Филм „Право избораˮ приказује истините, животне приче девојака и жена које су прошле кроз кабинет психолога у тренутку када су размишљале да изврше абортус.

Марина Антонова, психолог и специјалиста за предабортивне консултације, уједно и актер филма „Право избораˮ истиче да је она у свом професионалном раду успела да убеди преко 600 жена да не врше абортус, већ да роде.

Редитељка филма „Право избораˮ пореклом из Русије, Елена Пискарева, мајка петоро деце, која се и сама налазила пред животним искушењима сличим као и актери филма – стаје у одбрану живота и филмом шаље поруку о чврстој борби да се роди свако дете.

Наша земља налази се у демографској зими подсећају демографи и напомињу да се да сваки појединац да нешто од себе како би се спасила Србија.

Демографима се поставља питање колико је извршених абортуса у нашој земљи?

Зачето, нерођено дете има подјенака права као и рођено дете казано је још у Римском праву, старом 2.000 година, подсећају познаваоци правних наука.

Филм „Право избораˮ обраћа се и мушкарцима подједнако као и женама са јасном поруком да код свих људи, а пре свега младих пробуди свест о материнству и о вредности људски живота.

Будућим мајкама поручено је да рађају, а очевима да буду одговорни и подрже своје партнерке јер ће то дете њих највише волети.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *