„Фрка“ од 1. августа на Великој сцени Књажевско-српског театра

Удружење Форма културе и ове године организује шесту по реду Фрка – Филмску радионицу Крагујевац, од 1. августа на Великој сцени Књажевско-српског театра.

Сви који су заинтересовани за писање сценарија, заправо за развој филмске приче као и филмску академску критику добродошли су на ову радионицу , и  могу још увек да се пријаве.

Филмска радионица Крагујевац већ шесту годину за редом  изазива пажњу и радозналост, доносећи нове надарене снаге из целе Србије.

Удружење Форма културе припрема њено шесто издање, од 1. август на Великој сцени Књажевско-српског театра.

У фокусу овогодишње Фрке је сценарио, јер без добре приче, нема ни доброг филма, тако да сви заинтересовани за овогодишњу радионицу биће у прилици да изнесу своје идеје и испричају своје приче.

Развој филмске приче, рад на сценарију, креативни и стваралачки процес, историја и теорија филма као и филмска критика су теме о којима ће се говорити на овогодишњој Фрка филмској радионици.

Сви полазници ће проћи кроз чари седме уметности, разменити са предавачима радионице своја знања и искуства који ће их обучити потребним вештинама како би сви они научили да пишу за филм и о филму.

Претходних година кроз радионицу је прошло око 150 полазника, снимљено 15 краткометражних филмова и 30 оригиналних написаних сценарија.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *