Градоначелник Крагујевца подржава поједностављење легализације

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић оценио је да је тренутни модел легализације преспор и не прати капиталне инфраструктурне пројекте у Републици Србији.

Наводећи пример  да је у Крагујевцу у току изградња саобраћајнице која ће повезивати два магистрана правца (ка Горњем Милановцу и ка Краљеву), Дашић је појаснио да саму изградњу занављање и делимично репозиционирање комуналне инфраструктуре.

У пракси, наишло се на велики број приватних кућа без дозвола, које се налазе на потезу те саобраћајнице и исти објекти су нелегално повезани на инфраструктуру.

Садашњим законским решењима предвиђено је повезивање воде, канализације, гаса, струје искључиво за објекте који имају употребну дозволу, што је једино и исправно.

Конкретни објекти имају изведену дивљу канализацију, а сам пројекат пресеца нелегалне канализационе мреже и грађане оставља у проблему, наводи градоначелник.

Како би ти Крагујевчани могли да живе нормалан живот неопходно је те објекте што пре легализовати и обезбедити им све потребне прикључке.

Овакви примери су многобројни и узрокују проблеме на дневном нивоу., појаснио је Никола Дашић. Крагујевац уз подршку државе очекује у наредних пар година више од 700 километара реконструисане и нове дограђене кишне и атмосферске канализације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *