Годину дана од примене Закона о становању и одржавању зграда

Нови Закон о становању и одржавању зграда је у примени више од годину дана. У Крагујевцу је до 1.јуна 2018. године регистровано око 722 стамбене заједнице што је по неким претпоставкама 50 одсто од укупног броја свих зграда.

У две трећине стамбених заједница станари су се одлучили да изаберу управника неког од комшија из своје зграде као изабраног управника.

Резултати примене новог Закона о одржавању зграда, у функцији је више од годину дана.

Многи новостечени управници зграда похађали су обуку која је одржана неколико пута током 2018. године, како би сви могли да науче оно што је најбитније. Већина изабраних управника су комшије из своје зграде.

Крагујевачки „Кућни савет“ је како кроз аматерску тако и кроз професионалну управу, објединио у својим редовима више од 50 одсто управника у Крагујевцу и тиме у сваком погледу оправдао своје постојање, постављајући своје стандарде у послу управљања зградама.

У Другој половини зграда које се налазе на територији Крагујевца, станари који нису могли да се организују и до нису изабрали неког од професионалних управника, вероватно ће добити принудног управника, јер су рокови одавно истекли за регистрацију стамбених заједница.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *