Град Крагујевац донирао савремену опрему Управи за ванредне ситуације

Претрага терена у циљу проналажења несталих лица убудуће ће бити бржа и ефикасија захваљујући савременој опреми коју је град Крагујевац донирао овдашњој Управи за ванредне ситуације.

Поред дрона, који има широку примену, крагујевачка Ватрогасно-спасилачка бригада добила је и алпинистичку опрему намењену различитим акцијама спасавања.

Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу добила је од града вредну донацију у виду најквалитетније опреме која ће допринети бржем и ефикаснијем извођењу спасилачких акција.

Реч је о дрону Т30 који пружа велике могућности када је претрага терена у питању, као и осматрање и сагледавање пожара на отвореном, али и на објектима.

За управљање овом летилицом биће обучено укупно десет људи – шест ватрогасаца-спасилаца и четири припадника Полицијске управе.

Дрон и другу опрему намењену за акције спасавања представницима Управе за ванредне ситуације уручио је Никола Дашић, председник Привременог органа града Крагујевца.

Он је овом приликом рекао да град, без обзира на све што чини, никада неће моћи да се одужи овој служби у оној мери у којој се њени припадници дају радећи свој посао.

Тим за спасавање из рушевина крагујевачке Управе за ванредне ситуације један је од најбољих у Србији и у сваком тренутку је спреман да одговори задацима и помогне колегама из земље и иностранства. 

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *