Градоначелник Крагујевца похвалио суграђане због дисциплине

Епидемиолошка ситуација у Крагујевцу је добра, већ шести дан немамо ниједног зараженог, рекао је у изјави за ТАНЈУГ градоначелник Радомир Николић.

Од почетка пандемије укупно је потврђено 68 случајева, од чега је 42 излечено. У изолацији је 1.876 лица, а имали смо нажалост и пет смртних исхода.

Кад се све сабере можемо да кажемо да смо, захваљујући доброј организацији, дисциплини и одговорности суграђана, као град добро прошли.

Живот се полако нормализује, покреће се производња, 60 посто родитеља већ се изјаснило за боравак деце у вртићима.
Говорећи о финансијским последицама пандемије корона вирусом, Николић је казао да град то осећа већ месец дана по редукованим приходима.

Сматрамо да није проблем да се зауставе све градске капиталне инвеситције, да се сведемо само на исплату зарада и основне трошкове док ово траје.

Како се после привреда буде стабилизовала, тако ће се и град враћати у редовне финансијске токове.

Градоначелник Николић је искористио прилику да се још једном захвали здравственим радницима, припадницима полиције, волонтерима и Црвеном крсту који су изнели највећи део терета, као и друштвено одговорним компанијама које су путем донација пружиле помоћ здравственом и комуналном систему, али и најугроженијим породицама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.