Градске и државне инвестиције као подстицај развоја

У инфраструктурно опремање нове индустријске зоне у Собовици из градског и републичког буџета уложено је више од 10 милиона евра.

То је само један од заједничких послова које, у циљу привредног и економског развоја Крагујевца, реализују град и држава.

Изградња и опремање фискултурне сале у Основној школи “Живадинка Дивац” један је од значајнијих пројеката чија је реализација у потпуности финансирана из буџета града.

Модерна фискултурна сала, која изграђена је поред отворених терена, има свлачионице, тушеве, трибине за 250 гледалаца и сву пратећу савремену опрему што ће значајно утицати на побољшање наставе и спортских активности у овој школи.

За економски и привредни развој града посебно су значајне инвестиције које се реализују уз финансијску подршку државе, попут станова за младе научнике, Палате правде, новог затвора, Центара изврсности, државног Дата центра и других.

Захваљујући бесповратним средствима за која град конкурише код Канцеларије за јавна улагања и различитих министарстава, остварују се значајне уштеде у градском буџету, јер је учешће локалне самоуправе минимално. Са више од три милиона евра државног новца биће реконструисана три објекта у граду.

Делимично или потпуно финансирање одређених пројеката из републичког буџета, сматрају надлежни, јасан су показатељ да држава препознаје потенцијале Крагујевца и жели да инвестира у њихов развој

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *