“Графичке визије 6“ у Мостовима Балкана

Поводом 75 година непрекидних дипломатских односа између Мексика и Србије, односно Југославије, у Галерији „Мостови Балкана“ отворена је изложба графика мексичких уметника под називом „Графичке визије 6“.

Поставка под називом „Графичке визије 6“ је нови сегмент Пројекта континуиране међународне сарадње мр Лепосаве Милошевић Сибиновић који је у претходним истоименим изложбама имао знатног одјека у стручној и широј културној јавности.

Изложене су графике пет мексичких уметника.

Радови су настали у Мексику, земљи богате ликовне традиције и реализовани у различитим техникама у Атељеу за истраживање и продукцију графике Карлос Олачеа, који ради у оквиру Факултета за ликовну уметност и дизајн Националног универзитета и двовековне Националне академије Сан Карлос.

Уметници чији ће радови до 30. новембра бити изложени у „Мостовима Балкана“ имају препознатљив уметнички рукопис и изузетно владају разним графичким техникама.

Поред крагујевачке, прилику да погледа ову поставку имаће и београдска публика, јер ће дела мексичких уметника бити изложена у Галерији Института „Сервантес“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *