Гружански коридор чвориште најбитнијих српских саобраћајница

Јавно предузеће ”Путеви Србије” расписало је тендер за израду просторног плана, идејног пројекта и студије оправданости за брзу саобраћајницу Крагујевац – Мрчајевци, односно Гружански коридор, за који је урађен генерални пројекат и претходна студија оправданости.

Интензивно се ради на пројектној документацији да би до краја године могло да се крене са радовима.

 Гружански коридор се највећим делом налази на територији општине Кнић, креће од Драгобраће и Ђурисела и спаја се са Чачком и Мрчајевцима.

Иако је првобитно предвиђен као један, пројекат изградње Гружанског коридора циљано је одвојен  од пројекта Северне обилазнице.

Како се не би чекао завршетак изградње Северне обилазнице, ова два правца радиће се истовремено, али одвојено.

Гружански коридор и Северна обилазница су пројекти од националног значаја и интензивно се ради на пројектној документацији.

Изградња Гружанског коридора је значајна за крагујевчане јер ће им омогућити да брже стигну до мора, Златибора или аеродрома .

Гружански коридор којим ће се Крагујевац повезати са Моравским коридором радиће грађевинске компаније из Србије, са домаћим инжењерима и радницима.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *