„Хало бебе“ на услузи родитељима

Будуће маме широм Србије па и у Крагујевцу, уз помоћ саветовалишта Деца Србије, „Хало бебе“, добијају својерврсну подршку при ишчекивању материнства.

Поред тога, и родитељи болесних малишана могу да добију адекветне одговоре на многа питања захвањујући овом саветовалишту које постоји од 2014. године.

У саветовалишту „Хало бебе“ које се налази у специјалистичкој консултативној служби Дома здравља у Крагујевцу, ангажоване су искусне медицинске сестре, које су прошле и додатну едукацију везану за рад у телефонском саветовалишту.

Обезбеђен је прикладан простор као и опрема за рад. У крагујевачком саветовалишту ради се у две смене и родитељи могу звати до 19 часова сваки дан.

Родитељи путем кол центра могу постављати питања о правилној исхрани, спровођењу хигијене, расту и развоју беба.

Информације се могу добити на број телефона 335-476. Уколико се после 19 часова јави потреба за питаљима која се односе на родитељство, крагујевчани могу да се јаве и саветовалишту београдског кол центра које је на располагању 24 сата 011/ 7158-444 и тај начин родитељи могу да се информишу у било које време и у хитним случајевима.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *