Хуманитарне утакмице за Прву крагујевачку гимназију

У сали Прве крагујевачке гимназије, крагујевачка компанија „Eмисиа консалтинг“ и Клуб америчког фудбала „Дивљи вепрови“, организовали су хуманитарну акцију, а прикупљен новац упутили обнови Прве крагујевачке гимназије, која је претрпела огромну штету у подметнутом пожару, 4.јануара.

Сала Прве крагујевачке гимназије место је, на коме се данас учитала јака воља, спортски дух, племенитост.

Два крагујевачка бренда организовала су хуманитарну акцију за школу у којој су на сваком месту видљиви трагови пожара.
„Емисиа консалтинг“ и „Дивљи вепрови“ са сарадњом су почели управо у овој сали пре две године.

Зато сада и не изненађује организација спортске акције у којој је основни циљ не победа, већ исказивање друштвене одговорности.

Због размера штете у једном дану две акције. Два меча. Минимална цена улазнице износила је 100 динара, а посетиоци су могли да уплате и више. Новац су као и до сада донирали и сами учесници.

Организатори су се на ову акцију одлучили због великог националног културног и историјског значаја Прве крагујевачке гимназије.

Прва образовна Установа у обновљеној Србији основана је давне 1833. године. Носи титулу објекта под заштитом државе првог степена.

Иако је процењена висина штете, коју ће највећим делом финансирати ресорно министарство и Град, а грађани несебично и неподељени у добрим намерама помажу, на комплетну реконструкцију и повратак старог изгледа гимназијалци ће чекати дуго, јер многобројне послове сада успоравају административне процедуре.

Ипак, свака врста помоћи је добродошла, па је јучерашњи донаторски доручак донео више од милион динара помоћи овој школи од њених крагујевчана.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *