Хитну помоћ највише зову хронични болесници

Последњих дана Заводу за хитну медицинску помоћ углавном су се јављали пацијенти са хроничним болестима, највише асматичари и пацијенти са високим крвним притиском на које највише утичу променљиви временски услови.

Екипе хитне помоћи на терен излазе ако су пацијенти животно угрожени без обзира да ли је пацијент позитиван на Корона вирус и реагују у складу са свим прописима.

Променљиво време и висока влажност ваздуха утицала је на повећан број пацијената који су се последњих дана јављали Заводу за хитну медицинску помоћ и тражили савете у вези своје терапије.

Највише су се јављали хронични болесници, асматичари и пацијенти са високим крвним притиском.

Због повећеног броја оболелих од Корона вируса лекари саветују да се избегава долазак у амбуланте и да се пацијенти телефоном информишу на који начин да користите терапију.

Поред повећаног броја позива пацијената који траже савете и транспортна служба Завода за хитну медицинску помоћ последњих дана има повећан обим посла.

Ова служба превози пацијенте по налогу изабраног лекара на контролу у болницу али и у установе вишег степена здравствене заштите ван Крагујевца.

Лекари крагујевачке хитне помоћи апелују на суграђане да се са појавом повишене температуре најпре јаве изабраном лекару како би екипе које излазе на терен биле растерећене и могле правовремено да пруже помоћ животно угроженим пацијентима.

Завод за хитну медицинску помоћ Крагујевац располаже са четири теренске екипе које дежурају 24 сата и код сумње на пацијенте са Корона вирусом пре одласка на интевенцију користе све прописане мере заштите.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *