Саздановић: У Крагујевцу велики број заражених, здравствени систем спреман

У Крагујевцу је тренутно у кућој изолацији 700 људи а то су потенцијални пацијенти оболели од Ковида 19, рекао је директор Клиничког центра Крагујевац др Предраг Саздановић.

Здравствени систем терцијалне заштите потпуно је спреман да одговори захтевима хоспитализације оболелих пацијената који морају да буду под медицинским надзором 24 сата.

У Клиничком центру Крагујевац су на располагању четири ковид клинике а уколико се број оболелих буде увећавао Клинички центар има могућности проширења капацитета за хоспитализацију најтежих пацијената, истакао је директор ове здравствене установе Предраг Саздановић.

Ковид клинике за пријем оболелих, у време када се Крагујевац налази у ванредној ситуацији и када се број инфицираних коронавирусом увећава су Инфективна клиника, Центар за неурологију, Клиника за рехабилитацију и Пулмолошка клиника и све су спремне за хоспитализацију најтежих пацијената.

Број оболелих се свакодневно увећава а тренутно је у кућној изолацији седамсто људи у Крагујевцу, наводи директор Клиничког центра Предсраг Саздановић и истиче да ова установа терцијалне здравствене заштите има на располагању довољан број постеља и респиратора.

Интензивно попуштање мера заштите и лежерно понашање грађана условило је да се са симптомима инфекције коронавируса лекарима јављају људи готово свих генерација.

Уколико буде потребе и уколико се наредних дана број пацијената са тешком клиничком сликом буде увеђавао Клинички центар Крагујевац са четири Ковид клинике и две јединице интензивне неге биће проширен.

Пацијенти са другим болестима, онколошки болесници, пацијенти са повредама као и људи који због хроничних болести долазе у Ургентни центар биће адекватно збринути.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *