Хоћемо ли у Кнић на вашар?

У општини Кнић се сваког августа организују вашари, поводом празника посвећеног Светом Илији громовнику, који се обележава 2. августа и Преображења Господњег, које се прославља 19. августа.

С обзиром на то да се вашари организују у време великих црквених празника, по традицији, не обављају се радови у пољу или занатским радионицама.

У Книћу спремно дочекују ове празнике и очекују велики број посетилаца, а вашарски садржаји по први пут ове године биће измештени на другу локацију. Све је спремно за вашар у Книћу.

Упркос киши, радници Комуналног предузећа постављају тезге, а у наредна два дана биће монтирана бина на којој ће 2. августа од 19 часова бити изведена представа за децу „Заљуби се Цица у принца“, Београдског позоришта „Максимус арт“.

Од 21 сат за музичке сладокусце концерт ће одржати “Трио Поп Арт”, а улицама Кнића трећу годину за редом продефиловаће и дечји маскенбал.

Вашар у Книћу годинама је био организован дуж магистралног пута ка Мрчајевцима и Чачку па су многи возачи који пролазе тим путем били незадовољни због гужве.

Како би се саобраћај несметано одвијао локална самоуправа је вашарске садржаје ове године изместила на другу локацију.

О овој општинској одлуци грађани имају подељено мишљење.

Министарство привреде и локална самоуправа за адаптирање простора на коме ради општиска пијаца издвојили су више од 7 милиона динара.

Недалеко од „Максијевог“ продајног објекта асфалтирана је улица и уређен плато који ове године спремно дочекују вашарске продавце и посетиоце.

Због лакше приступачности простору на коме се одвија трговина али и због безбедности у саобраћају нови простор који ће грађани Кнића користити и после вашарских манифестација послужиће и за остале намене.

На вашар у Книћу традиционално долазе житељи овог места и околних села.

Међу посетиоцима су и Крагујевчани који воле добру домаћу кухињу, да уживају у забавним сарджајима који су синоним сваког вашара или у куповини производа народне радиности.

Атмосферу са вашара Радио телевизија Крагујевац пренеће у оквиру емисије „Мозаик“ која ће у четвртак 2. августа од 17 часова бити емитована из Кнића.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

One thought on “Хоћемо ли у Кнић на вашар?”

  1. Hvala Bogu da je neko u opštinskim strukturama počeo ozbiljno da razmišlja o ovom problemu. Ali, da manifestacija ostane prvenstveno vašar, naravno obogaćen kulturnim sadržajem.To može da bude ozbiljan posao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *