И у 2020. подршка програмима за вантелесну оплодњу, хранитељство…

Капитални пројекти и програми у области здравства и социјалне политике обележили су прошлу годину, у којој је реализовано деведесет одсто средстава издвојених из локалног буџета, изјавила је, за Телевизију Крагујевац, чланица Градског већа задужена за здравство и социјалну политику, Гордана Дамњановић.

Новцем из градске касе купљени су нови медицински апарати и обновљен је возни парк у Дому здравља и Заводу за хитну медицинску помоћи.

У овој години за здравство и социјалу планирано је око 700 милиона динара планираних буџетских средства.

Од седамсто милиона динара буџетских средстава која су планирана за 2020. годину, 78 милиона намењено је за здравство.

Највећа сума опредељена је на име повластица и превоза социјално угрожених грађана, старијих преко 65 година и ђачки превоз.

Новац ће и даље бити усмерен ка програмима за вантелесну оплодњу, хранитељство, миграциона кретања, родну равноправност, услуге социјалне заштите.

Значајно је напоменути и успешну реализацију Рилоуд пројекта у коме је учествовало неколико организација цивилног друштва.

Капитални пројекат у 2020. години односи се на модел стамбене подршке. У локалној самоуправи наводе да је до сада збринуто 11 породица за које су купљена сеоска имања надомак Крагујевца.

У припреми је документација за изградњу Опште болнице, у којој би се од 2023. године лечили Крагујевчани.

Значајан пројекат је и изградња новог објекта за Дечји, Школски диспанзер и Студентску поликлинику.

Део новца планиран је и за адаптацију и реконструкцију Центра за социјални рад „Солидарност“.

Локална самоуправа ће, без обзира на законску регулативу да здравствене установе буду под републичком ингеренцијом, и убудуће помагати здравственим установама.

Новцем из градске касе биће обновљена медицинска опрема, а најзначајнија је набавка дигиталног рендген апарата за Дом здравља.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *