Преко обуке до новог посла

Незапосленима који су успешно завршили обуку за завариваче, реализовану у крагујевачкој филијали Националне службе за запошљавање, свечано су уручени сертификати. Обука је спроведена у оквиру пројекта који финансира Европска унија.

Обуку за завариваче, која је трајала три месеца, похађало је и успешно завршило 17-оро полазника.

Они су добили сертификате који им омогућавају да конкуришу за радна места у овом дефицитарном занимању.

Обука за завариваче, у оквиру пројекта „ЕУ подршка Националној служби за запошљавање“, реализована је у крагујевачкој филијали. Подаци говоре да су заваривачи једно од најтраженијих занимања на тржишту рада.

Циљ ових обука је да незапослена лица брже и лакше дођу до посла.

У Крагујевцу тренутно има око 16.700 незапослених, док је у Шумадијском округу без посла нешто више од 23.000 грађана, што је мање него прошле године.

Обуку за завариваче организовала је и спровела Академија Оксфорд у сарадњи са предузетником Душаном Аџићем, власником радње за машинску обраду метала из Крагујевца.

Овај пројекат је други грант који је Европска унија доделила Националној служби за запошљавање.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *