Из градске касе 650 хиљада за ОШ “Драгиша Михаиловић”

Машине Јавног комуналног предузећа “Шумадија” данас су радиле пуном паром на асфалтирању прилаза Основној школи “Драгиша Михаиловић”.

Локална самоуправа издвојила је из градске касе 650 хиљада динара за асфалтирање тротоара и прилаза овој овој образовној установи, а део новца утрошен је и за обнову фасаде школске зграде, замену олука и ограде око школе.

Ово је само део радова на уређењу инфраструктуре у насељу Станово истакао је председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић, који је додао да ће радови око уређења насеља бити настављени у наредном периоду.

Ученике који похађају Основну школу “Драгиша Михаиловић” у Станову, у новој школској години дочекаће сређене учионице, обновљена фасада и асфалтиран прилаз.

У школској години која је на измаку запослени и ученици суочавали су се са бројним проблемима.

Учионице је плавила вода из олука која је оштетила и фасаду, пут до школе је био неасфалтиран, тротоари пуни блата и прашине.

Директор Основне школе “Драгиша Михаиловић” наводи да је локална самоуправа препознала све те проблеме и помогла у санирању фасаде и асфалтирању прилаза за које је издвојила 650 хиљада динара.

Акцији око уређења школе прикључили су се и родитељи и бивши ученици.

Локална самоуправа је од 2014. године до данас поставила образовање на приоритетно место, јер је у обнову школских објеката и нову инфраструктуру уложила више од 300 милиона динара навео је председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић.

Иначе у Крагујевцу има 22 основне школе у којима је преко 15 хиљада ученика док средње школе којих је 9 на територији града, похађа око седам ипо хиљада младих.

Јавно комунално предузеће “Шумадија” у Станову наставља са радовима на уређењу путне инфраструктуре.

Неколико улица у предходном периоду је асфалтирано у овом делу града, а радови ће се настављати кад год то дозволе временске прилике.

Када је реч о образовању, локална самоуправа је учинила велике напоре да у предходном периоду најпре измири све заостале обавезе, да се одблокирају рачуни образовних установа и омогући њихово несметано функционисање.

Осим тога град Крагујевац је у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања, издвојио значајна материјална средства за обнову и реновирање основних и средњих школа.

На листи реконструисаних објеката су Прва крагујевачка гимназија, Туристичко-угоститељска школа Тоза Драговић, Економска школа, Друга гимназија, Средња стручна школа.

Реновирано је седам основних школа, док изградња фискултурних сала у основним школама „Живадинка Дивац“ и „Доситеј Обрадовић“ представља капиталне инвестиције у крагујевачком образовању.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *