„Избегличке студи“ против зла и тортуре

У кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу одржано је књижевно вече под називом „Избегличке студи“, које је посвећено прогону Срба из Крајине и других простора бивше Југославије, као и са Косова и Метохије.

У организацији Удружења Срба из Хрватске „Никола Тесла“ и Удружења писаца Крагујевца у Кући Ђуре Јакшића одржана је традиционална манифестација „Избегличке студи“.

Шесто по реду књижевно вече окупило је десетак песника.

Поред беседе и подсећања на страдања и прогон нашег народа са својих огњишта, песници из Шумадије говорили су своје стихове посвећене тим трагичним догађајима, као својеврсни глас против зла и тортуре. 

Удружења Срба из Хрватске „Никола Тесла“ и Удружења писаца Крагујевца планира књижевне вечери са истом тематиком у још неколико градова широм Србије.

Традиционална књижевна манифестација „Избегличке студи“ има за циљ да чува сећање на  прогон Срба и избеглице из Крајине и других простора бивше Југославије, као и са Косова и Метохије који су силом прилика морали да напусте свој дом, и своје окриље пронађу у Републици Србији.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *