Изградња вртића у Рачи једна од значајнијих инвестиција

У реконструкцију постојећег и изградњу новог објекта Предшколске установе „Наша радост“ у Рачи, Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије уложила је 92 милиона динара.

Грађевински радови су приведени крају и предстоји опремање простора, који би у функцији требало да буде почетком наредне године.

Реконструкцијом постојећег и изградњом новог објекта Предшколске установе „Наша радост“ у Рачи, решен је проблем недовољног броја места за пријем свих заинтересованих малишана за боравак у вртићу.

Предшколска установа је до сада располагала са 150 слободних места, а почетком наредне године, када објекат буде стављен у функцију, у њему ће бити места за 300 најмлађих мештана Раче, узраста од 11 месеци до шест и по година.

Реализацију инвестиције вредне 92 милиона динара финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.
Грађевински радови су приведени крају и преостаје опремање простора.

За то су, такође, неопходна новчана средства, за која ће ова установа аплицирати код различитих извора финансирања.

Требало би набавити дидактички материјал, играчке, опрему, намештај и све остало што је неопходно за различити узраст и развојне фазе деце.

Предшколска установа „Наша радост“ једина је на територији општине Раче, за предшколско васпитање и образовање деце.

Рад се организује у централном објекту у Рачи и издвојеним припремним групама, односно објектима, при сеоским школама.

У установи је запослено 14 васпитача и 7 медицинских сестара-васпитача, које обављају васпитно-образовни рад са децом.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *