Изложба радова Силвие Ковјенић у “Мостовима Балкана”

На самосталној изложби City. I find the Beauty in Silver, ауторке Силвие Ковјенић представљено је десет радова рађених комбинованом техником и акрилом на картону, сликом уље на платну и зидном инсталацијом састављеном од 32 дела уља на папиру.

Поставка је у Градској галерији Мостови Балкана отворена до средине наредног месеца.

Радови настали у периоду од 2017. до 2020. године у фокусу имају истицање светлости-сенки.

Уметница Силвиа Ковјенић то постиже наношењем сребрне боје-пасте, дискретно тониране у флах или рељефном наносу.

Собзиром на то да је до сада учествовала на више од 70 групних изложби у земљи и иностранству, рад Силвие Ковјенић базиран је на симболичој асоцијацији објеката, архитектуре, урбанизма и индустријских постројења.

Сликарка Силвиа Ковјенић рођена је 1976. године у Њукаслу, у Јужноафричкој Републици.

На Факултету примењених уметности дизајна у Београду дипломирала је 2004. године на смеру зидно сликарство, одсек конзервација-рестаурација.

Добитница је бројних награда и похвала за свој рад. До сада је учествовала на више од 70 групних изложби у земљи и иностранству.

Љубитељи ове врсте уметности изложбу могу да погледају до 15. августа.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *