Јачање домаћих привредника приоритет Министарства привреде

Јачање домаће привреде један је од основих приоритета државе, поручила је данас у Аранђеловцу министарка Анђелка Атанасковић, након разговора са представницима неких од најуспешнијих компанија које послују у овој општини.

Министарка је позвала привреднике да користе државне мере подршке, попут повољних кредита и бесповратних средстава, како би унапредили пословање и били конкурентнији на тржишту.

Компанија “Бекамент“, која се бави производњом материјала за завршне радове у грађевинарству, један је од примера успешних привредних субјеката који послују у Аранђеловцу.

О томе сведочи податак о расту извоза који је у последњих пет година готово удвостручен и оствареном приходу у 2021. у износу од 55 милиона евра.

Пратећи савремене трендове у пословању и сутуацију на тржишту, ова компанија улаже значајна средства у нове производне просеце и аутоматизацију.

Начин пословања, остварени резултати, планови, али и проблеми са којима се суочавају, били су тема састанка аранђеловачких привредника са ресорном министарком Анђелком Атанасаковић.

Говорило се, између осталог, о недостатку радне снаге, евентуалним последицама украјинске кризе на српску привреду и изласку на нова тржишта.

Привреда Општине Аранђеловац је у 2021. години остварила укупан обим спољнотргопвинске размене од око 300 милиона евра и суфицит од 40 милиона евра.

На састанку са привредницима је констатовано да је Аранђеловац јака привредна средина, али да је потребно радити на атрактивности ове општине како би млади били мотивисани да након завршетка школовања овде наставе живот.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *