Југослав Ристић поново на челу ССС Крагујевца

Једногласном одлуком и у наредних пет година Савез самосталних синдиката Крагујевца водиће досадашњи председник Југослав Ристић.

Изборној скупштини присуствовали су и председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић и секретар Већа Зоран Михајловић.

Савез самосталних синдиката Крагујевца изабрао је руководство ове синдикалне организације за период од 2020. до 2025. године.

Поред председника изабрани су чланови Већа, надзорни и статутарни одбор, али и повереници за Рачу, Кнић и Баточину.

Чланови Изборне скупштине су, тајним гласањем, за председника поново изабрали Југослава Ристића.

Ристић је нагласио да му је изузетна част што ће и у наредном периоду у Крагујевцу водити ову синдикалну организацију са богатом традицијом.

Приоритет, каже, остаје исти – заштита права и интереса чланова синдиката и радника.

Изборној скупштини у Крагујевцу су, поред редовних чланова, присуствовали и председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић и секретар Већа Зоран Михајловић.

Орбовић је нагласио да ће се и у овој години водити борба за промену политике ниских зарада и да ће се залагати да зараде достигну ниво минималне потрошачке корпе.

Челници Савеза самосталних синдиката Србије наглашавају да су права синдикалних лидера угрожена у, те да ће тражити измене Закона о раду. Тиме би се, додају, обезбедила њихова боља заштита, па би несметано могли да помажу запосленима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *